Com identificar que un problema de colon irritable està provocant un dolor d’esquena?

L’osteopatia visceral tracta la relació que tenen les nostres vísceres amb la resta del nostre organisme. Un exemple és la relació del nostre sistema digestiu amb el nostre sistema múscul-esquelètic o concretament la part d’ell que es pot veure afectada: l’esquena.
Podem dir que molts dels nostres problemes viscerals, així com emocionals, repercuteixen en els nostres dolors musculars.
La regió lumbar està formada per una sèrie de músculs que suporten i mobilitzen la columna vertebral lumbar, aquests músculs influenciats per reflexos viscerals es poden contracturar.
Tenint això en compte és raonable tractar alguns tipus de lumbàlgies no només des d’un punt de vista mecànic, sinó també des d’un punt de vista més global tractant i cuidant el nostre sistema visceral.

El pacient amb colon irritable té un dolor situat habitualment a la zona lumbar baixa esquerra i una rigidesa a la zona lumbar alta. En algunes ocasions pot ocasionar problemes en el maluc esquerre (com a dolor en l’engonal esquerre).
Que més pot ajudar?
Ajuden les infusions, els probiòtics, el ioga….
Estirament del psoes ilíac

I la visita al fisioterapeuta osteòpata :)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *