Ruptura del lligament creuat anterior + ruptura de menisc intern. Fase Aguda.

El dissabte 4 de juny en un torneig de basket a Badalona, el nostre fisioterapeuta Santi Gonzàlez es va lesionar el genoll. Farem un seguiment de l’abast de la lesió i dels tipus de tractament que seguirà, així us podrem donar mès informació sobre les sensacions que té el pacient i l’evolució d’aquest tipus de lesió.

Dia 1: el pacient explica que va notar un espetec a dins del genoll en el moment que es va produir l’entorsi de genoll. rapidament es va crear un gran edema, acompanyat de dolor i limitació funcional. no podia recolçar el peu a terra.

Dia 3 : com la inflamació anava en augment, a l’exploració es notava una lleugera inestabilitat articular i la prova del calaix anterior no era definitiva. Es va demanar una ressonància. Conclussions de la RMN genoll dret:

  • ruptura del lligament creuat anterior (LCA).
  • distensió del lligament lateral intern (LLI).
  • ruptura de la banya posterior del menisc intern.IMG-20160607-WA0001
  • edema ossi a nivell del còndil femoral extern i la plataforma tibial posterior.
  • derrame amb sinovitis articular.

 

Dia 5: amb el diagnòstic d’imatge fet (RMN), ha anat a veure al traumatòleg, per veure si es podia avançar la visita que tenia programada per la propera setmana. Degut al gran edema que encara presenta el genoll i que dificulta l’exploració específica, l’ha derivat a la propera setmana. De moment no recolçar la cama a terra per no augmentar l’edema, TT amb crioteràpia (molt de gel), Aine’s i repòs.

seguirem explicant més coses…”Com es produeix la ruptura del LCA i el menisc”

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *